Sunday, September 29, 2013

TAZKIRAH USTAZ DON YG BUAT GUA SENTAP!


Benda simple je, BK sdiri akui BK pun kadang2 ader jugak buat kat anak macam ni.. insaf..

video

Semoga jadi panduan kpd kite semua..

Thursday, September 26, 2013

x-MB Kedah, Ustaz Azizan meninggal dunia. Al-fatihah..


Ustaz Azizan meninggal dunia jam 11.10 td. Al-fatihah buat arwah...

TERKINI KEADAAN USTAZ AZIZAN BEKAS MB KEDAH.


Bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak dilapor kritikal sejak 3.00 pagi tadi akibat masalah jantung yang serius.

Ketua Penerangan Pas Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, setakat 3.30 petang, Azizan masih tidak sedarkan diri dan dalam pemantauan rapi.

“Azizan mengalami masalah jantung yang serius, denyutan jantung terhenti sekitar 3.00 pagi.

Beliau diberi bantuan kecemasan dan jantung kembali stabil. Namun sekitar 12.00 tengah hari, beliau sekali lagi diserang masalah jantung,” katanya.

Menurutnya, Azizan juga masih belum membuka mata sejak kejadian itu, dan dilaporkan tekanan darahnya juga rendah.

“Minggu lalu, ketika Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menziarahi Azizan, beliau kelihatan gembira dan berbual-bual, namun pada ketika itu, semua pelawat dikehendaki memakai sarung tangan dan pakaian khas untuk elak jangkitan,” katanya.

Muhammad Sanusi berkata, Pas Kedah telah menganjurkan solat hajat dan bacaan Yasin selepas Zuhur tadi dan turut mengarahkan semua Pas kawasan berbuat demikian.

“Saya harap semua berdoa untuk kesejahteraan Azizan yang kini bertarung nyawa. Saya sebak membaca komen-komen positif sejurus berita ini dikemaskini di Facebook, ini menunjukkan beliau disayangi dan disenangi ramai,” katanya.

Menurutnya, kondisi Azizan yang tidak stabil turut dimaklumkan kepada kepimpinan Pas Pusat.

Azizan, 69, yang juga Adun Sungai Limau menjalani pembedahan memotong kedua-dua belah kakinya pada 9 Mei lalu di Hospital Pulau Pinang (HPP), setelah dipindahkan dari Kedah Medical Centre (7 Mei) akibat komplikasi diabetik.

Azizan menerima rawatan lebih tiga bulan di HPP, sebelum dipindahkan ke HSB, 13 Ogos lalu. ~SH


"Semoga beliau kembali pulih, dan dpt menjalankan tugas utk rakyat seperti biase.. amin.."

Tuesday, September 24, 2013

KERJA GOMEN, SOKONG ANUAR, TP GAJI NAIK SMACE!!


Satu berita baik bakal dilaksanakan buat 1.4 juta kakitangan awam disektor Kerajaan, mereka yang terlibat bakal menerima kenaikkan gaji tak lama lagi.

Ini adalah hasil pertimbangan pihak kerajaan untuk Pelarasan Gaji kakitangan awam bagi mempertingkatkan perkhidmatan yang cemerlang untuk setiap rakyat Malaysia.

Gaji Baru ini bakal dikuatkuasakan Seawal Disember 2013. Berita ini KBC baru sahaja dapat daripada Putrajaya sebentar tadi.  

Berdasarkan maklumat yang KBC terima, melalui salah seorang panel yang terlibat memaklumkan akan ada berita gembira sekitar 3 bulan daripada sekarang.

Penyelarasan gaji baru telah pun dijalankan dan dijangka akan mula dikuatkuasakan sekitar bulan 12 (Disember 2013) ataupun seawal tahun 2014.

Berita gembira ini bakal mengurangkan lagi kos saraan hidup kakitangan kerajaan masakini yang melonjak naik mengikut kemajuan era zaman baru ni.

Sudah pasti ia bakal membantu dan menambahkan pendapatan kakitangan awam untuk terus memajukan diri berjuang memberi perkhidmatan terbaik kelak.


cr : klboyzchannel

sedap la puok demo hok kijo gomen.. sokong Anuar breheng tp gaji naik smace.. huhu

BINI MATYO BUAT TAIK LAGI!


Apa masalah dgn perempuan ni ye? akhlak zero. Dulu pernah sekali die gelar Tan Sri Annuar Musa 'anjing'. Lpas tu dgr2 crite die xngam dgn makmertue die (emak matyo). dgr cerite nye die marah bile Matyo beli itu ini bagi kat emak die.



Dan yg terbaru ni plak die gi maki hamun pengawal keselamatan yg mintak die jgn parking tempat xleh parking. Kesian kat pakcik tu.. Apa perempuan ni memang asal baka busuk ke?


video


Kesian jgk kat Mat Yo yg dpt istri macam ni.. semoga die dpt ubah istri die jd lbh baik..

Thursday, September 19, 2013

PENDEDAHAN EKSKLUSIF BERKENAAN DINASTI LIM DAN PEMILIHAN CEC! NAH!!


Akhirnya ada juga ahli DAP yg berani buat pendedahan secara detail tentang kebusukan Dinasti Lim dan pemilihan CEC. Bukan semua orang berani buat pendedahan ini krn mereka faham sgt dgn perangai Dinasti Lim ini yg bersikap ala mafia.

Artikel berkenaan pendedahan  ini blh lawat di http://thedapinsider.blogspot.com/ . episod demi episod utk sebuah kebenaran yg terselindung..

Wednesday, September 11, 2013

KALO XBANGANG ITU BUKAN RAFIZI!

@lokmanadam Sahkan @rafiziramli Tak Bertelur,Bohong Lagi!


Dia tahu die yg bangang boleh membangangkan chai2 die yg lain sb tu die buat keje bangang macamni. hahaha! tolol la Rafizi nih!! berusaha bersungguh2 die nak yakin kan rakyat lepas kalah kes dgn Zahid aritu. Meh kite baca artikel yg ditulis oleh pisau.net dan pakat gelak utk kebangangan si Rafizi ni. zasss... ;)

@lokmanadam Sahkan @rafiziramli Tak Bertelur,Bohong Lagi!

Sejak Rafizi kantoi fitnah Ds Zahid Hamidi dilihat cuba memulihkan kembali imejnya didepan mata Anwar..Tetapi biasalah kalau dah penipu dan kaki fitnah..itu sajalah kerjanya yang dia tahu..
Yang terkini Rafizi secara bacul meletakkan 2 nama panelis iaitu Saudara Lokman Adam dan Tan Keng Liang tanpa menjemput mereka.
Tan Keng Liang dan Lokman Adam menurut sumber tidak tahu menahu dengan forum yang bakal diadakan. Apa yang cuba Rafizi lakukan bertujuan untuk mengambarkan 2 pemimpin muda dari BN pengecut sedangkan realitinya beliau sendiri yang tidak berkerandut..
20130911-124906.jpg
Heboh di twitter apabila Lokman dan Tan Keng Liang menafikan mereka dijemput..
20130911-125038.jpg
20130911-125043.jpg
Inilah teknik meliwat pemikiran rakyat,hanya yang bodoh dan bebal sahaja percaya yang akhirnya Rafizi akan mendabik dada pemimpin BN pengecut berhadapan dengan beliau..
Pisau kata ” Rafizi bakal dibuang dari jawatan pengarah strategik PKR,sebab tu cuba tarik balik perhatian Anwar”

Tuesday, September 10, 2013

HUSAM MINTAK AUDIT BEBAS MASUK SIASAT ANAK SYARIKAT KERAJAAN NEGERI KELANTAN! TUU DIA!!



Jangan main2 dgn org kechiwa... tu dia Mr. Husam sudah mula mendedahkan skandal2 sulit brkaitan krajaan negeri Kelantan satu persatu slepas menyimpan rapi kerahsiaan ini spanjang 'pemerintahannya' bersama 'Tok Guru" Nik Aziz Pulau Melaka.. Sebenarnya si Husam ni byk jgk xbetul nya.. tp xkesah lah, yg penting dgn tidak tersenarainya beliau dlm kumpulan 'pentadbir' kerajaan Kelantan, dpt jgk bg manafaat kpd kita rakyat di bawah utk mengetahui kisah2 dlm kain kerajaan PAS Kelantan. Ikuti pendedahan Husam dlm The Malaysian Insider kat bawah ini. GOMO HUSAM GOMO!! ;)

Datuk Husam Musa memohon maaf kerana tidak dapat menerima tawaran kerajaan negeri Kelantan untuk menjadi pengerusi kepada dua anak syarikat kerajaan negeri (GLC) Kelantan Golden Trade (KGT) Sdn Bhd dan Tunjong Development Corporation.
Kedua-dua GLC ini pernah dipengerusikan oleh Naib Presiden PAS itu semasa masih menjadi Exco kanan kerajaan negeri di bawah pimpinan bekas menteri besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
"Saya tidak pernah di rundingi untuk perlucutan dan pelantikan mana mana anak syarikat," kata Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Salor itu mengulas tawaran yang dibuat oleh Menteri Besar Datuk Ahmad Yakub seperti yang dilaporkan The Malaysian Insider hari ini.
Menurut Husam (gambar kanan), beberapa syarikat yang dipengerusikan dan ditubuhkan olehnya sebelum ini telah ditarik balik darinya.
"Jika saya diberi pilihan, saya lebih berminat untuk mempengerusikan Baldah Toyyibah yang telah dilantik sebagai peneraju utama pembinaan lebuhraya Kota Bharu ke Kuala Krai dan saya merasa bertanggungjawab untuk memastikan pembinaan lebuhraya tersebut menjadi kenyataan," tambah Husam dalam satu kenyataan bertulisnya kepada The Malaysian Insider sebentar tadi.
"Sebenarnya, semua susunan pembiayaan telah di atur semasa saya ditugaskan dulu," tambah beliau.
Menurut Husam, sebelum Dewan Undangan Negeri (DUN) dibubarkan bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum ke 13 (PRU13), Kelantan telah meluluskan satu kawasan perlombongan besi di Sungai Tuang, Gua Musang dengan nilai RM 2.5 bilion yang dijadikan cagaran pembayaran lebuhraya berkenaan.
"Saya di fahamkan kawasan perlombongan seluas 3,000 hektar tersebut telah ditarik balik dan dicadang diluluskan kepada beberapa individu tertentu. Selain itu, saya telah menubuhkan anak syarikat perlombongan kerajaan untuk tujuan memajukan sendiri perlombongan dengan skala besar, teknologi moden dan tambah nilai melalui pemprosesan dengan nama Az Zahab.
"Alhamdulillah selepas hanya tiga bulan diluluskan lesen pertama perlombongan emas kami telah mengeluarkan emas pertama (gambar kiri) minggu lepas. Selain itu kami telah mendapat  kelulusan perlombongan  mengganese yang boleh digunakan untuk hub pemprosesan tambah nilai dan nilai lombong itu sahaja di anggarkan bernilai setengah billion ringgit," kata Husam kesal.
Az Zahab, katanya, ditubuhkan untuk menyokong pembinaan lebuhraya dan stadium baru.
"Saya berharap kerajaan negeri boleh menjaga aset ini dengan sebaiknya," kata Husam.
"Alhamdulillah semasa saya diamanahkan untuk mempengerusikan anak ank syarikat ini kesemuanya mencatitkan keuntungan," katanya.
PMBK Sawit sahaja telah mencatat keuntungan sebanyak RM8 juta sehingga Jun tahun ini, katanya.
"Saya berharap pengerusi yang baru boleh menjaga amanah ini dengan sebaiknya.
"Saya juga ingin merakamkan rasa hairan bagaimana sesetengah pengerusi yang tidak berfungsi tidak dtukarkan," kata Husam.
KPK misalnya mencatat kerugian dan terdapat banyak urusniaga yang meragukan berlaku.
Anak syarikat perladangan sawit seperti Ladang Relai juga mengalami kerugian, beritahu beliau.
"Saya berharap kerajaan negeri melantik satu audit bebas ke atas anak syarikat penting yang sepatutnya untung tetapi sebaliknya rugi," tambah Husam memberikan cadangan. – 21 Ogos, 2013.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/husam-tolak-tawaran-pengerusi-2-glc-cadang-audit-syarikat-rugi

NIK AZIZ PERMAINKAN KALIMAH ALLAH!

Promote your blog!

Mana-mana yg berkenaan yg nak blog die di link kan dlm blog ni blh tinggalkan pesanan kat komen ek.. peace! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...