Saturday, July 31, 2010

Tan Sri Annuar Musa dipilih Timbalan Presiden FAM 2010-2014

Cekati Tembaga menulis...

Cekati Tembaga merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Tan Sri Annuar Musa, Bapa Pemodenan Bolasepak Kelantan yang telah dipilih untuk bergandingan dengan Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah sebagai Timbalan Presiden FAM untuk sessi 2010-2014.

Kongres Tahunan ke-47 FAM yang berlangsung hari ini turut menyaksikan jawatan Presiden dimenangi tanpa bertanding oleh DYMM Tuanku Sultan Ahmad Shah.

Pemilihan Tan Sri Annuar Musa menepati ramalan ramai yang merasakan beliau adalah tokoh paling layak menyandang jawatan No.2 FAM ini setelah seluruh negara melihat perubahan mendadak kepada pasukan Bolasepak Kelantan yang diterajui beliau.

Keupayaan Annuar Musa mengubah sama sekali pasukan Kelantan daripada sebuah pasukan belasahan dan penghuni tetap dasar liga, menjadi sebuah pasukan yang amat disegani dan paling dicemburui lawan, membuktikan pemilihan ahli-ahli kongres FAM sememangnya menepati kehendak seluruh peminat bolasepak tempatan.

Kehadiran Annuar Musa dalam pasukan Kelantan bukan sekadar mengubah perspeksi negatif terhadap pasukan itu, tetapi menjenamakan semula Kelantan sebagai "The Red Worriors".

Kelantan kini bukan sekadar pasukan bolasepak tetapi kini menjadi sebuah industri bolasepak yang berkembang pesat dengan penghasilan pelbagai produk berjenama The Red Worriors sehingga diiktiraf oleh Malaysia Book of Record sebagai pasukan yang paling banyak mengeluarkan produk menggunakan jenama tersebut.

Annuar Musa sudah buktikan, tanpa bantuan daripada kerajaan PAS Kelantan sekalipun, The Red Worriors tidak menjadikannya sebagai halangan untuk menjadi pasukan yang hebat. Beliau sudah buktikan dengan keupayaan merencana pasukan menjadikan Kelantan sebagai rebutan penaja.

Syabas diucapkan kepada Tan Sri Annuar Musa.

Seluruh negara kini menunggu sentuhan ajaib Annuar Musa untuk merombak lanskap bolasepak negara. Seluruh negara mengharapkan Annuar Musa mencipta keajaiban seterusnya untuk bukan sekadar meningkatkan mutu bolasepak negara malah mengembalikan nostalgia kegemilangan Skuad Harimau seperti zaman lagenda Mokhtar Dahari.

Tetapi sedikit kegusaran kepada peminat The Red Worriors, bimbang kalau-kalau Annuar terpaksa menumpukan lebih masa di FAM, akan terabai pembangunan The Red Worriors.

Semoga kebimbangan ini tidak menjadi kenyataan, sebagaimana The Red Worriors memerlukan Annuar Musa, begitu jugalah seluruh negara menagih sentuhan beliau. Kita terimanya dengan redha..

1 comment:

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam Perjuangan,

TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


SEKIAN,

UMNO Didahulukan...
BN Diutamakan...

NIK AZIZ PERMAINKAN KALIMAH ALLAH!

Promote your blog!

Mana-mana yg berkenaan yg nak blog die di link kan dlm blog ni blh tinggalkan pesanan kat komen ek.. peace! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...