Friday, May 7, 2010

Adakah Pas Wahabi ? Saksikan malam ini di Slow Machang, Pasir Mas..


5 comments:

leekubo said...

baru jah balik...puah ati...

Anonymous said...

APA YANG MENGELIRUKAN UMAT MALAYSIA, UMNO SENDIRI MENGAKU PERJUANG ISLAM, TAPI MASIH TOLAK ISLAM, SEPERTI UNDANG-UNDANG JENAYAH DALAM ISLAM (HUDUD). SEBALIKNYA UMNO TERUS BERKERAS DENGAN KEBANGSAAN (PERJUANGAN UNTUK BELA MELAYU). MALAH BERBANGGA DAN MENGAGUNG-AGUNGKAN SEMANGAT PERKAUMAN YANG SEMPIT DENGAN MELAUNGKAN ‘HIDUP MELAYU.’

SUDAH BERKALI-KALI TGNA MENGAJAK UMNO AGAR MENGUBAH DASAR SEKULAR ITU. SUDAH BERKALI-KALI TGNA SEBUTKAN KEPADA PEMIMPIN UMNO AGAR TINGGALKAN PERJUANGAN KEBANGSAAN DAN TERIMALAH PERJUANGAN ISLAM. KALAU HARI INI UMNO BERBUAT DEMIKIAN, MAKA HARI INI JUGA TGNA SANGGUP BUBAR PAS UNTUK SAMA-SAMA BERJUANG ISLAM DENGAN UMNO. NAMUN SAMPAI SEKARANG MEREKA TIDAK SANGGUP MENGUBAH DASAR PARTI UMNO ITU KEPADA DASAR ISLAM! DI MANAKAH DUDUKNYA ROH ISLAM DALAM UMNO?PERSOALAN INI UNTUK DIJAWAB OLEH SELURUH UMAT MALAYSIA.

APA PANDANGAN SAUDARA SAUDARI SEKALIAN?
ADA TELINGA DENGAR,
ADA MATA LIHAT DAN BACA,
ADA HATI FAHAMI,
ADA AKAL BERFIKIR...BAGAIMANA UMNO NAK MARTABATKAN ISLAM,NAK TEGUR @ UBAH PUTERI UMNO,BINI MENTERI DAN PM (SEJAK ERA DR.M SAMPAI ERA NAJIB) SUPAYA MENTAATI PERINTAH ALLAH(TUTUP AURAT) PUN TAK MAMPU,INIKAN PULA NAK LAKSANA SYARIAT ISLAM???KATA TGNA WAHHABI,UMNO ASWJ SEBAB TU BINI PM PUN TUDUNG TAK TAHU LETAK MANA..PEJUANG ISLAM KE NI??ADA OTAK SILA FIKIR2..

Anonymous said...

PAS bekerjasama dengan Pakatan Rakyat dalam bentuk tahalluf yang tidak menggadaikan prinsip Islam yang PAS bawa sejak ditubuhkan..

UMNO KONONYA TAHALUF SIYAHSI DGN KAPIR TAPI KENA SURUH MCA,MIC DLL IKUT KEBANGSAAN DAN BUKAN IKUT ISLAM??AMBIK MAZHAB MANA NI??BOLEH UMNO BAGITAU..APA UMNO AJAR MIC,MCA DLL??APA BEZA PAS DALAM PR..PAS MELETAKA N ISLAM SEBAGAI SYARAT DALAM PAKATAN DAN KERJASAMA..UMNO PULAK LETAK APA??? BEGITU JUGA UMNO KALU INGIN BEKERJASAMA DGN PAS,SYARAT ATAS DASAR ISLAM BUKAN MELAYU ATAU KAUM..MENGAPA UMNO TAKUT BESATU ATAS DASAR ISLAM?TAK PERCAYA UMNO PADA ISLAM?UMNO PERLU YAKIN ISLAM RAHMAT SEKALIAN ALAM..
Umno pula berkawan dengan orang bukan Islam sehingga menggadaikan prinsip Islam. Selama 53 tahun Umno dalam kerajaan BN gagal mempertahankan Islam, malah imej Islam semakin buruk pada pandangan orang bukan Islam, rakan-rakan dalam parti komponen..APA UMNO AJAR MIC,MCA DLL??

SELAMA INI KITA TELAH DIMANIPULASI OLEH MEDIA PERDANA MILIK UMNO YANG MEMBERI IMEJ NEGARA ISLAM ITU ADALAH NEGARA POTONG TANGAN, NEGARA HUKUM REJAM DAN NEGARA YANG AKAN MEMBUNUH DAN MENINDAS ORANG BUKAN ISLAM..INIKAH TAHALUF SIYAHSI ALA AGAMA SEKULAR BARU UMNO???

Anonymous said...

SEMAKIN KELIRU PEMAHAMAN ISLAM UMNO WALAUPUN MEREKA LIHAT SETIAP TAHUN MUSABAQAH AL-QURAN DIADAKAN DI NEGARA INI TETAPI ISTERI PEMIMPIN UMNO DARIPADA MUDA SAMPAI TUA TIDAK MENUTUP AURAT.

PUAK UMNO YANG MENUDUH PAS MENJUAL AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIK SEDANGKAN HAKIKAT YANG BERLAKU UMNO YANG PERKUDAKAN ISLAM UNTUK MENCAPAI CITA-CITA POLITIK.UMNO MEMANG SEJAK DULU KINI DAN SELAMANYA SEKULAR YANG AMAL "POLITIK SUKU,AGAMA SUKU" KESESATAN YG AMAT NYATA..
BILA PRESIDEN MCA, DATUK SERI DR CHUA SOI LEK HINA ISLAM YANG MEMBERI GAMBARAN BAHAWA NEGARA-NEGARA ISLAM SEBAGAI TIDAK PROGRESIF DAN MENGAMALKAN RASUAH MENGAPA TIADA PEMIMPIN UMNO BERSUARA??BOLEH JAWAB NI??KALAU CHUA LEK PERTIKAI HAK ISTIMEWA MELAYU MELENTING JGK UMNO..NAMPAK SGT UMNO HANYA PEJUANG NASIONALISME BUKAN ISLAM..SIAPA ANTI DAN FOBIA ISLAM?FIKIR2LAH BERSAMA..

Anonymous said...

PAS bergabung bersama pakatan dengan harapan kita dapat Laksana syariat ISLAM kalau tak sepenuhpun sekurang2 kita dapat laksaanakannya ...
Malaysia terdiri dari berbilang kaum , maka kita perlu menjaga semua rakyat ...
Berbetulan tema muktamar tahunan PAS kali ini ISLAM ADIL UNTUK SEMUA
PAS bersama DAP dalam pakatan tapi beza DASAR PAS NAK LAKSANA HUKUM AL QURAN DALAM NEGARA berbeza UMNO dalam BN nak lawan PAS dan nak kekalkan undang2 penjajah ...
UMNO benarkan APCO bertapak , mana TG HJ LAH kata UMNO memperjuangakan ketuanan melayu ?
UMNO/BN bagi tanah pada cina kaya !
Berapa bukit diberi kepada cina kaya buat pusat judi...
Arak asalkan ada lesen maka tak haram bagi BN !
Judi berlesen tak haram bagi kerajaan BN !
Zina dari kalangan melayu Islam yang melahirkan anak zina tahun 2009 lebih dari 17 000 orang anak zina...
Sekolah Agama rakyat ditarik balik bantuan ...
INIKAH UMNO PERJUANG ISLAM ?
Tulisan jawi dihapuskan, muda mudi buta jawi ...
Singapura dihadiahkan kepada cina , sapa yang hadiah kalau bukan UMNO?
BYK LAGI FAKTA MAKSIAT,KEROSAKAN DAN KEZALIMAN UMNO-BN NI KLU NAK DISENARAIKAN..

NIK AZIZ PERMAINKAN KALIMAH ALLAH!

Promote your blog!

Mana-mana yg berkenaan yg nak blog die di link kan dlm blog ni blh tinggalkan pesanan kat komen ek.. peace! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...