Wednesday, January 9, 2013

PERGI MAMPUS LAH HARUN TAIB!!


"Pergi mampuslah dgn si Harun tu!!" Mungkin itu lah ungkapan yg ada dalam benak Hadi Awang dan Nik Aziz berhubung pendirian Ketua Dewan Ulamak PAS, Dato' Harun Taib yg bertegas dgn pendiriannya menolak keputusan Presiden, mursyidul am dan beberapa kerat lg penjual agama ini utk membenarkan penganut kristian mnggunakan kalimah "Allah".

Memetik kata2 Dato' Haron taib dlm portal MSTAR hari ini

"Bukan Islam tak boleh guna (kalimah Allah) sebab mereka tak percaya kepada Allah. Perkataan 'God' dalam Bible bermaksud Tuhan. Kalau mereka kata mereka juga percaya kepada kewujudan Allah, maka dengan sendirinya mereka tak boleh menggunakan Bible, kena guna al-Quran.
"Kalau mereka percaya kepada kewujudan Allah, maka berimanlah kepada Allah. Mengapa masih menganut Kristian," "Sekarang mungkin tak timbul masalah, tapi masa depan macam mana? Kalau Kristian pun pakai kalimah Allah iaitu nama tuhan orang Islam...ia akan menimbulkan kecelaruan. Ini sangat bahaya,"
jelas menggambarkan masih ada saki baki dlm PAS yg masih takut akan hukum Tuhan. walaupun makin ramai yg lebih takutkan Nik Aziz dari takut pada Tuhan..
Walau kita sedar ketegasan Ketua Dewan Ulamak itu tidak mampu utk mempengaruhi keputusan Majlis tertinggi Pakatan Gampang, tetapi sekurang2nya ia dapat membuka mata sesetengah pihak bhwsanya keputusan Nik Aziz dan Hadi adalah sememangnya salah dan mereka juga sebenarnya telah memperjudikan Islam secara tidak langsung.
BK percaya selepas ini semakin ramai yg sedar siapa sebenarnya Nik Aziz dan Hadi, pemimpin sebuah parti 'Islam' yg sanggup membuat apa sahaj xkira halal atau haram demi utk sebuah undi..

2 comments:

Anonymous said...

Mungkin Hadi dah tak sabar nak sembah tuhan Kristian .. tu lah sebab dia kata Kristian boleh guna Allah sebagai tuhan mereka ... Nanti dia boleh bagi tau pengikut dia .. tak kisah lah nak masuk Kristian sebab depa pun sembah Allah - Yang kelakarnya semua Kristian di barat memusuhi Allah sebaliknyai kristian di Malaysia (dan Indon) .. mungkin kat sini ramai bangsa Melayu yang memang senang nak jual agama mereka.

Anonymous said...

Inilah pimpinan pas, dah la tak nak dengar ulamak luar dan para mufti, saranan ketua dewan ulamak pas sendiri pun depa tau mau dengar!!! Dah banyak dijanjikan ni........kepada Harun Taib, nasihati mereka kalau tak nak dengar juga tinggalkan lah dan hijrah...

NIK AZIZ PERMAINKAN KALIMAH ALLAH!

Promote your blog!

Mana-mana yg berkenaan yg nak blog die di link kan dlm blog ni blh tinggalkan pesanan kat komen ek.. peace! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...